Budinca de cartofi si peste

Printeaza

O reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau, smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si sare.

Ingrediente:Budinca de cartofi si peste

  • 1,25 kg cartofi
  • 600 g file de somon
  • 350 g file de batog
  • 425 ml zeama de peste
  • 75 g vermut sec
  • 95 g unt
  • 2 hasme
  • 40 g faina de grau
  • 200 ml smantana
  • 250 g crevete curatate
  • 3 linguri capere
  • 2 linguri verdeata cu marar
  • 2 galbenusuri
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii se taie bucati si se fierb in apa sarata 20 de minute. Pestele se taie in bastonase de cate 4 cm, se pune in castron, se toarna deasupra vermutul, se da in clocot si se lasa sa fiarba 5-7 minute.

Pestele apoi se muta intr-o forma de lut de doi litri, iar sosul ramas se scurge intr-un castron.

Se topesc 40 g de unt intr-o cratita, se adauga hasma taiata marunt si se caleste. Se adauga faina si se mai lasa un minut pe foc. Se toarna sosul din strichina si se lasa sa se inabuse la foc mic 5 minute.

In cratita se adauga 150 ml smantana, crevetele, caperele, mararul, se amesteca si se mai fierbe un minut. Se pune sare si piper, apoi acest sos se toarna peste pestele din forma. Din cartofii fierti, untul ce a mai ramas, smantana, galbenusuri si sare se face un piure.

Aceasta se pune deasupra pestelui si se niveleaza. Se coace in cuptorul incalzit pana la temperatura de 190C 30-35 de minute, pana se rumeneste. Budinca se serveste cu broccoli.

Budinca de cartofi si peste

Budinca de cartofi si peste

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Nu am mancat pana acum budinca cu peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.