Sparanghel la tigaie cu sos olandez din: sparanghel, unt nesarat, galbenusuri de ou, apa, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel. Această rețetă de sparanghel este o combinație minunată între proaspătul și crocantul sparanghel și sosul bogat și cremos hollandez. Sparanghelul este bogat în vitamine și minerale, iar sosul olandeza daugă o aromă […]
Budincă de cartofi cu piept de pui
PrinteazaBudincă de cartofi cu piept de pui din: cartofi, busuioc, ciuperci, ceapa, file de piept de pui, lapte, smantana, oua, mozzarella, faina, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 5 cartofi
- 1/2 lingurita busuioc uscat macinat
- 10 ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 300 g file de piept de pui
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana
- 2 oua
- 150 g mozzarella
- 1 lingura faina
- 1 1/2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli cartofii si ii fierbi in coajă, iar după ce se răcesc, îi decojeşti şi îi tai rondele.
Cureţi şi speli ciupercile, le tai în felioare şi le înăbuşi puţin în 1 lingură de unt topit, împreună cu ceapa tocată si carnea tăiată în cubuleţe.
Condimentezi amestecul cu piper, busuioc şi sare după gust. Ungi un vas cu untul rămas, îl tapetezi cu pesmet şi aşezi un strat de cartofi, amestecul cu carne şi din nou cartofi.
Torni deasupra un sos pregătit din smântână, făină, lapte, ouă şi brânza rasă.
Coci la foc mediu, 20-30 de minute, până se rumeneşte.
Budincă de cartofi cu piept de pui
Pofta buna!
Supă de linte cu legume din: linte rosie, morcovi, telina, cartof dulce, ceapa rosie, usturoi, supa de legume, frunza de dafin, chimen, boia dulce, zeama de lamaie, frunze de patrunjel. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ingrediente: 1 cană de linte roșie 2 […]
Tare budinca de cartofi