Budinca de cartofi cu porumb si somon afumat
PrinteazaBudinca de cartofi cu porumb si somon afumat din: cartofi, faina, bicarbonat, sare, piper, lapte, porumb, unt, ulei, somon afumat, smantana, lamaie.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 155 g făină
- 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- sare şi piper negru măcinat
- 284 ml lapte gras
- 198 g porumb dulce, scurs
- 30 g unt şi puţin ulei vegetal
- Ingrediente pentru servire:
- 6-8 bucăţi de somon afumat
- 200 g smântână
- felii de lămâie
Mod de preparare:
Curăţă jumătate din cantitatea de cartofi şi fierbe-i în apă timp de 15 minute, până se înmoaie. Scurge-i bine, usucă-i şi pune-i într-un castron. Zdrobeşţe-i şi laşa să se răcească.
Curăţă de coajă şi rade pe răzătoarea mare cartofii rămaşi. Amestecă-i cu piureul, făina, bicarbonatul de sodiu şi condimentează. Adaugă suficient lapte cât să obţii un aluat gros. Amestecă-l cu porumbul dulce.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Incălzeşte o tavă mare, unge-o cu puţin unt sau ulei şi aşază aluatul în aşa fel încât să acopere tava. Coace la foc mediu timp de 2 minute, apoi la foc mic timp de 10 minute, până când aluatul devine ferm.
Unge deasupra cu unt, apoi coace din nou timp de 10 minute.
Scoate aluatul şi taie-l în 6 sau 8 bucăţi. Serveşte cu somon, smântână şi lămâie.
Budinca de cartofi cu porumb si somon afumat
Pofta buna!