Budinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat
PrinteazaBudinca de cartofi si spanac cu pastrav afumat din: cartofi, spanac, pesmet, lămâie (suc şi coajă), păstrăv afumat, mărar, ulei, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 100 g spanac
- 150 g pesmet
- 1 lămâie (suc şi coajă)
- 150 g păstrăv afumat
- 1 lingură mărar tocat
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cartofii cubuleţe în apă cu sare, iar spanacul îl opăreşti. Pasezi cartofii, apoi pui păstrăvul tăiat cubuleţe mărunte, zeama şi coaja de la lămâie, spanacul bine stors şi mărarul, sare şi piper după gust.
Pui într-o tavă rotundă 1/2 pesmet pe fundul tăvii şi ulei, apoi aşezi compoziţia de budincă şi o nivelezi.
Deasupra, presari uniform 1/2 din conţinutul de pesmet.
Dai budinca la cuptor până se rumeneşte pe partea cu ulei, circa 5 minute, apoi o laşi să alunece uşor pe o farfurie şi o răstorni cu cealaltă parte în jos, pentru a se rumeni şi ea.
Când e gata, o răstorni pe un platou şi feliezi budinca.
Serveşti budinca fierbinte cu salată verde, roşii şi smântână.
Pofta buna!