Budinca de cartofi cu vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de cartofi cu vinete si patrunjel din: condimente, cartofi, usturoi, rosii, patrunjel, supa, ulei, vanata si ceapa.
- 1 lingurita condimente legume
- 5 bucati cartof
- 1 catel usturoi
- 3 bucati rosie
- 1 legatura patrunjel
- 100ml supa preparata din cuburi cu gust de legume
- 3 linguri ulei
- 1 bucata vanata
- 1 bucata ceapa
Mod de preparare:
Cartofii curatati de coaja se taie in rondele de cca. 5 mm grosime. Vanata spalata se taie in rondele potrivite. Ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Daca se folosesc rosii proaspete, se oparesc si curata de pielite, apoi se toaca marunt. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Se incinge uleiul in tigaie si se rumenesc putin cartofii, se adauga supa clara de legume si se fierb la foc mic circa 10 minute. Se dau deoparte. Vinetele se presara cu sare si se rumenesc apoi pe toate partile In putin ulei, incins intr-o alta tigaie. Se scot si se dau deoparte.
In aceeasi tigaie se incinge din nou putin ulei, se inabusa ceapa si usturoiul tocat, se adauga rosiile tocate si se condimenteaza cu 1 lingurita de condimente sau dupa gust. Dupa preferinta, acest sos poate fi condimentat in varianta dulce-acrisoara, adaugand putin zahar.
Legumele se dispun apoi, in straturi, intr-un vas termorezistent: Intai se pun rondelele de cartofi, se presara cu patrunjelul tocat, apoi se toarna sosul de rosii, iar deasupra se dispun rondelele de vinete. Se introduce la cuptor (incalzit in prealabil la o temperatura medie – 200 de grade) si se coace circa 15 minute.
Budinca de cartofi cu vinete
Pofta buna!