Budinca de castane cu frisca
PrinteazaBudinca de castane cu frisca din: piure de castane, unt, lapte, zahar, pesmet, oua si frisca.
- 500 g piure de castane
- 200 g unt
- 100 ml lapte
- 300 g zahar
- 3 linguri pesmet
- 3 oua
- 250 ml frisca
Mod de preparare:
Amestecaţi piureul de castane cu untul topit, 125g zahăr şi 3 gălbenuşuri bătute cu lapte călduţ Şi albuşurile bătute spumă.
Turnaţi amestecul în 4 castroane unse cu unt şi tapetate cu pesmet amestecat cu zahăr.
Puneţi castroanele la bain-marie şi coaceţi budincile la cuptor, la foc potrivit.
Lăsaţi budincile la răcit după ce s-au copt şi puneţi-le la frigider pentru 2 ore. Răsturnaţi-le apoi pe farfurioare şi ornaţi-le cu frişcă înainte de servire.
Budinca de castane cu frisca
Pofta buna!