Budinca de castane cu frisca

Printeaza

Budinca de castane cu frisca din: piure de castane, unt, lapte, zahar, pesmet, oua si frisca.

Ingrediente:Budinca_de_castane_cu_frisca

  • 500 g piure de castane
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 3 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 250 ml frisca

 

Mod de preparare:

Amestecaţi piureul de castane cu untul topit, 125g zahăr şi 3 gălbenuşuri bătute cu lapte călduţ Şi albuşurile bătute spumă.

Turnaţi amestecul în 4 cas­troane unse cu unt şi tapetate cu pesmet amestecat cu zahăr.

Puneţi castroanele la bain-marie şi coaceţi budincile la cuptor, la foc potrivit.

Lăsaţi budincile la răcit după ce s-au copt şi puneţi-le la frigider pentru 2 ore. Răsturnaţi-le apoi pe farfuri­oare şi ornaţi-le cu frişcă înainte de servire.

Budinca de castane cu frisca

Budinca_de_castane_cu_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.