Budincă de chiftele
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de chiftele din: carne de porc, carne de porc, oua, paine, cartofi, morcov, usturoi, smantana, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, ardei capia si castraveti murati.
- 200 g carne de vită
- 300 g carne de porc
- 4 ouă
- o felie de pâine
- un cartof
- un morcov
- 4 căţei de usturoi
- 300 ml smântână
- două linguri de făină
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- cimbru
- ardei capia
- castraveţi muraţi
Mod de preparare:
Carnea de porc şi cea de vită se dau prin maşina de tocat şi se pun într-un castron. Se adaugă usturoiul curăţat de foi şi pisat, o linguriţă de cimbru tocat, morcovul şi cartoful daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se adaugă pâinea înmuiată în apă, apoi stoarsă, două ouă, sare şi piper după gust. Se amestecă totul bine, se formează chiftele mai mari, umezind mâna cu apă ca să nu se lipească.
Se aşază într-o tavă de yena unsă cu ulei, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până devin maronii. Intr-un castron se amestecă smântână cu ouăle rămase, sare, piper şi cimbru după gust. Se toarnă peste chiftelele din tavă, se presară cimbru şi se introduc din nou în cuptor.
Se lasă până ce se formează o crustă la suprafaţă şi devine aurie. Se servesc fierbinti, cu salata de ardei capia copt sau cu castraveti murati.
Budincă de chiftele
Pofta buna!