Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii

Printeaza

Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din: zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii, ciocolata amaruie si sare.

Ingrediente:

  • 150 g zahăr
  • 180 g unt
  • 150 g ciocolată fină
  • 2 linguri de lapte
  • 3 ouă
  • 1 albuş
  • 100 g biscuiţi uscaţi
  • 150 g coacăze roşii
  • câţiva solzişori de ciocolată amăruie
  • sare

 

Mod de preparare:

Cu vreo 20 de minute înainte de a începe pregătirea budincii, scoateţi untul din frigider şi lăsaţi-l să se înmoaie la temperatura came­rei.

Frecaţi 150 g de unt cu zahărul, până obţineţi o cremă moale. Rupeţi bucăţi cioco­lata şi lăsaţi-o să se topească în lapte la bain-marie.

Stingeţi focul şi lăsaţi laptele cu ciocolată să se răcească, apoi amestecaţi cu crema de unt până obţineţi o compoziţie omogenă.

Spargeţi ouăle, separaţi albuşurile de gălbe­nuşuri şi încorporaţi-le pe acestea din urmă în preparat unul câte unul.

Puneţi şi biscuiţii, după ce i-aţi sfărâmat în robotul de bucătă­rie. Continuaţi să frecaţi compoziţia până se amestecă foarte bine toate ingredientele.

Bateţi foarte, foarte bine albuşurile cu un vârf de cuţit de sare, după care încorporaţi-le în compoziţie, cu mişcări lente de jos în sus, să nu se lase.

Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu untul rămas o formă de budincă de 5 dl şi turnaţi în ea preparatul. Acoperiţi cu hârtie de cup­tor şi peste ea cu folie de aluminiu.

Coaceţi budinca circa 1 oră în bain-marie. Când e gata, răsturnaţi forma pe platou, lăsaţi să se răcească şi puneţi budinca în frigider cel puţin 2 ore.

Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi coacăzele, apoi aranjaţi-le în jurul şi pe budincă. Completaţi cu solzişori de ciocolată amăruie şi serviţi.

 

Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.