Budinca de ciocolata cu fistic si alune

Printeaza

Budinca de ciocolata cu fistic si alune din: inghetata de ciocolată, stafide înmuiate în rom, fistic, alune, caramele, cacao, ciocolată albă şi amăruie.

Budinca_de_ciocolata_cu_fistic_si_alune

Ingrediente:

  • 1 l inghetata de ciocolată
  • 200 g  stafide înmuiate în rom, fistic, alune şi caramele tocate
  • 2 linguri cacao
  • 40 g ciocolată albă şi amăruie

 

 

 

 

Mod de preparare:

Decongeleaza 1 l inghetata de ciocolată, 15 minute la temperatura camerei.

Adaugă 200 g din amestecul tău preferat: stafide înmuiate în rom, fistic, alune şi caramele tocate.

Tapetează cu folie alimentară un bol rotund şi toarnă îngheţata, netezeşte suprafaţa şi dă din nou la congelator 1 oră, până când se solidifică. Răstoarnă îngheţata pe platoul de servit.

Presară 2 linguri cacao şi dă din nou la conge­lator 30 de minute.

Topeşte separat câte 40 g ciocolată albă şi amăruie şi orneaza cu linii frânte sau oricum îţi şopteste imaginaţia.

Congelează până în momentul servirii.

Budinca de ciocolata cu fistic si alune

Budinca_de_ciocolata_cu_fistic_si_alune

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata cu migdale

Budinca de ciocolata cu migdale din: ciocolata, oua, unt, zahar, migdale, gris, pesmet. Ingrediente: 1 baton ciocolată 3 ouă 60 g unt 75 g zahăr pudră 60 g migdale (necurăţate) măcinate 30 g griş unt şi pesmet pentru uns şi tapetat   Mod de preparare: Untul, pus în castron de porţelan, se freacă spumă, se […]

 

Delicatesa cu vanilie

Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie

Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie din: lapte, indulcitor, faina, vanilie, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 6 gălbenuşuri 50 g îndulcitor 2 linguri făină 1 baton de vanilie ciocolată amăruie   Mod de preparare: Aşezi la foc mic un vas cu lapte în care ai pus batonul de vanilie. Ai grijă să nu clocotească! Dai […]

 

Prăjitură cu ciocolată si rom

Prajitura cu budinca si ciocolata

Prajitura cu budinca si ciocolata din: faina, miere, zahar, unt, oua, cacao, bicarbonat, praf de budinca, vanilie, ciocolata, smantana. Ingrediente: Pentru blat: 400 g faină 100 g miere de albine 150 g zahăr 50 g unt 2 ouă 3 linguri pudră de cacao fară zahăr 1/2 lingură bicarbonat de sodiu Pentru cremă: 1 l lapte 3 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.