Budinca de ciocolata cu frisca si fructe uscate
PrinteazaBudinca de ciocolata cu frisca si fructe uscate din: ciocolata neagra, amidon, zahar, frisca, lapte, coaja de portocala, frisca, fructe confiate.
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g amidon
- 150 g zahar
- 100 ml frisca lichida
- un litru lapte
- coaja unei portocale
pentru servit:
- frisca
- fructe uscate sau confiate
Mod de preparare:
Laptele si ciocolata ruptă bucăţi se pun pe foc şi se amestecă pentru a se topi ciocolata.
Intre timp, se amestecă zahărul, amidonul, frişca şi coaja rasăfde portocală. Se toarnă laptele cu ciocolată, se amestecă si apoi totul se repune pe foc si se lasă un minut.
O formă se uda cu apă rece şi se scurge excesul, se toarnă preparatul fiert si, după răcire, se dă la frigider de pe o zi pe alta.
Se serveşte cu friscă si fructe, după gust.
Budinca de ciocolata cu frisca si fructe uscate
Pofta buna!