Budinca de ciocolata cu frisca si fructe uscate

Printeaza

Budinca de ciocolata cu frisca si fructe uscate din: ciocolata neagra, amidon, zahar, frisca, lapte, coaja de portocala, frisca, fructe confiate.

Ingrediente:Budinca_de_ciocolata_cu_frisca_si_fructe_uscate

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g amidon
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • un litru lapte
  • coaja unei portocale

pentru servit:

  • frisca
  • fructe uscate sau confiate

 

Mod de preparare:

Laptele si ciocolata ruptă bucăţi se pun pe foc şi se amestecă pentru a se topi ciocolata.

Intre timp, se amestecă zahărul, amidonul, frişca şi coaja rasăfde portocală. Se toarnă laptele cu ciocolată, se amestecă si apoi totul se repune pe foc si se lasă un minut.

O formă se uda cu apă rece şi se scurge excesul, se toarnă preparatul fiert si, după răcire, se dă la frigider de pe o zi pe alta.

Se serveşte cu friscă si fructe, după gust.

Budinca de ciocolata cu frisca si fructe uscate

Budinca_de_ciocolata_cu_frisca_si_fructe_uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.