Budinca de ciocolata cu migdale

Printeaza

Budinca de ciocolata cu migdale din: faina, nuci, praf de copt, cacao, lapte, unt, ou, esenta de vanilie.

Ingrediente:Budinca_de_ciocolata_cu_migdale

  • 75 g faina
  • 1,5 lingura nuci, alune sau migdale macinate
  • 130 g zahar
  • 1,5 lingurita praf de copt
  • 3,5 linguri cacao
  • 125 ml lapte
  • 35 g unt
  • 1 ou
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Intr-un castron se amestecă nucile, 40 g zahăr şi 2 linguri de cacao. Se adaugă untul dizolvat în lapte călduţ, oul şi vanilie şi se omogenizează. Se înglobează apoi şi făina amestecată cu praf de copt.

Se repartizează amestecul în 4 boluri (de 250 ml fiecare) şi se aşază pe o tavă. Se amestecă restul de zahăr cu restul de cacao şi se presară în boluri.

In fiecare bol se mai toarnă cca 60 ml apă clocotită; se coc 15 min. până ce budinca se întăreşte la suprafaţă. Budincile se servesc calde.

Budinca de ciocolata cu migdale

Budinca_de_ciocolata_cu_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.