Budinca de ciocolata cu migdale
PrinteazaBudinca de ciocolata cu migdale din: faina, nuci, praf de copt, cacao, lapte, unt, ou, esenta de vanilie.
- 75 g faina
- 1,5 lingura nuci, alune sau migdale macinate
- 130 g zahar
- 1,5 lingurita praf de copt
- 3,5 linguri cacao
- 125 ml lapte
- 35 g unt
- 1 ou
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Intr-un castron se amestecă nucile, 40 g zahăr şi 2 linguri de cacao. Se adaugă untul dizolvat în lapte călduţ, oul şi vanilie şi se omogenizează. Se înglobează apoi şi făina amestecată cu praf de copt.
Se repartizează amestecul în 4 boluri (de 250 ml fiecare) şi se aşază pe o tavă. Se amestecă restul de zahăr cu restul de cacao şi se presară în boluri.
In fiecare bol se mai toarnă cca 60 ml apă clocotită; se coc 15 min. până ce budinca se întăreşte la suprafaţă. Budincile se servesc calde.
Budinca de ciocolata cu migdale
Pofta buna!