Budincă de ciocolată cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu pere din: ciocolata menaj, unt, zahar, oua, lapte, faina, pere, unt si ghimbir.

Ingrediente:Budincă de ciocolată cu pere

  • 120 g ciocolată menaj
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 30 g făină albă

pentru decor:

  • 550 g pere
  • 50 g zahăr
  • 40 g unt
  • 30 g ghimbir

 

Mod de preparare:

Sfărâmă ciocolata într-o crăticîoară, toarnă laptele peste ea şi pune-le la fiert până când ciocolata s-a topit. Pune gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă şi bate-le cu mixerul până când obţii o cremă deschisă la culoare şi spumoasă.

Adaugă untul înmuiat la temperatura camerei, faina şi amestecă bine. Toarnă încet laptele fierbinte peste compoziţie şi fierbe-o, pe foc mic, până se îngroaşă, apoi las-o să se răcească. Pune în cuptor (la 160° C) o tavă um­plută pe jumătate cu apă.

Bate albuşurile spumă foarte tare şi încorporează-le în compoziţia răcită, amestecând de jos în sus. Toarnă com­poziţia în forme individuale (sau una mare) unse cu unt şi presărate cu zahăr, aşază-le în tava din cuptor şi lasă-le circa 40 de minute.

Topeşte untul într-o tigaie, pune perele curăţate şi tăia­te fâşii, presară-le cu zahăr şi dă focul mic. Adaugă ghimbirul curăţat şi tăiat bastonaşe şi caramelizează timp de 15 minute.

Scoate budincile din cuptor şi lasă-le să se răcorească, răstoarnă-le pe farfurii şi decorează-le cu perele caramelizate şi cu bastonaşe de ghimbir proaspăt.

Budincă de ciocolată cu pere

Budincă de ciocolată cu pere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.