Budincă de ciocolată cu pere
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu pere din: ciocolata menaj, unt, zahar, oua, lapte, faina, pere, unt si ghimbir.
- 120 g ciocolată menaj
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- 30 g făină albă
pentru decor:
- 550 g pere
- 50 g zahăr
- 40 g unt
- 30 g ghimbir
Mod de preparare:
Sfărâmă ciocolata într-o crăticîoară, toarnă laptele peste ea şi pune-le la fiert până când ciocolata s-a topit. Pune gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă şi bate-le cu mixerul până când obţii o cremă deschisă la culoare şi spumoasă.
Adaugă untul înmuiat la temperatura camerei, faina şi amestecă bine. Toarnă încet laptele fierbinte peste compoziţie şi fierbe-o, pe foc mic, până se îngroaşă, apoi las-o să se răcească. Pune în cuptor (la 160° C) o tavă umplută pe jumătate cu apă.
Bate albuşurile spumă foarte tare şi încorporează-le în compoziţia răcită, amestecând de jos în sus. Toarnă compoziţia în forme individuale (sau una mare) unse cu unt şi presărate cu zahăr, aşază-le în tava din cuptor şi lasă-le circa 40 de minute.
Topeşte untul într-o tigaie, pune perele curăţate şi tăiate fâşii, presară-le cu zahăr şi dă focul mic. Adaugă ghimbirul curăţat şi tăiat bastonaşe şi caramelizează timp de 15 minute.
Scoate budincile din cuptor şi lasă-le să se răcorească, răstoarnă-le pe farfurii şi decorează-le cu perele caramelizate şi cu bastonaşe de ghimbir proaspăt.
Budincă de ciocolată cu pere
Pofta buna!