Budincă de ciocolată cu sos de rom
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu sos de rom din: ciocolata menaj, zahar, lapte, oua, faina, zahar vanilat, lapte si rom.
pentru budincă:
- 150 g ciocolată menaj
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 5 ouă
- 30 g faină albă
- 1 plic zahăr vanilat
pentru sos:
- 350 ml lapte
- 50 ml rom
- 90 g zahăr
- 3 gălbenuşuri
- 10 g faină albă
Mod de preparare:
Pune într-o crădcioară laptele, ciocolata rasă (ori tăiată cu cuţitul bucăţele), zahărul vanilat şi pune-le pe foc până când lichidul începe să clocotească şi ciocolata s-a topit.
Desfa într-o lingură de lapte făina, toarn-o în cratiţa cu lapte şi, cu ajutorul unui tel, amestecă întruna (pe foc) până când compoziţia se îngroaş, apoi las-o să se răcească.
Bate ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă, toarn-o pe cea cu ciocolată peste ea şi amestecă uşor. Unge formele cu unt, umple-le cu compoziţia obţinută şi pune-le într-o tavă cu apă până la jumătate. Dă-le la cuptor 25 de minute, la 140° C.
Pune într-o oală romul, laptele şi coaja rasă de la lămâie şi fierbe-le. Freacă gălbenu¬şurile cu zahărul şi cu făina.
Toarnă treptat laptele peste această compoziţie şi lasă să fiarbă 3-4 minute, la foc mic, până când se îngroaşă. Trece compoziţia prin sită şi ţine-o călduţă.
Scoate tava din cuptor şi lasă budincile să se răcorească. Răstoarnă-le pe farfurii, toarnă peste ele puţin sos cu rom călduţ, lăsându-l să se scurgă pe o parte, apoi serveste-le.
Budincă de ciocolată cu sos de rom
Pofta buna!