Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie din: lapte, indulcitor, faina, vanilie, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 6 gălbenuşuri 50 g îndulcitor 2 linguri făină 1 baton de vanilie ciocolată amăruie Mod de preparare: Aşezi la foc mic un vas cu lapte în care ai pus batonul de vanilie. Ai grijă să nu clocotească! Dai […]
Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide
PrinteazaBudinca de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua, sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao.
- 4 galbenusuri
- 125 g unt
- 150 g zahar (de preferat, brun)
- 3 oua
- sare
- 25 g cacao
- 125 g faina
- 25 g ciocolata neagra
- 75 g ciocolata alba
- 50 g stafide inmuiate in rom
- 100 g boabe de struguri
sosul:
- 150 ml smantana pentru frisca
- 75 g zahar (de preferat brun)
- 25 g unt
ornare:
- cacao
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă în care adăugaţi pe rând ouăle.
In alt vas amestecaţi făina, sarea, cacaoa, ciocolata albă şi neagră ruptă în bucăţele de 5-8mm, apoi turnaţi acest amestec în compoziţia cu ouă. Amestecaţi bine.
Repartizaţi compoziţia în 6 castronele termorezistente unse cu unt şi tapetate cu făină.
Puneţi mai întâi câte 2 linguri de compoziţie, apoi aşezaţi un strat de stafide şi de boabe de struguri, după care turnaţi din nou compoziţie.
Acoperiţi castronelele cu folie aluminată, prinsă cât mai strâns deasupra.
Puneţi-le într-o tavă în care este apă până la jumătatea castroanelor. Puneţi tava la cuptor, pentru aproximativ 1 oră, la foc potrivit.
Când budincuţa este gata iese uşor din castron şi poate fi răsturnată pe farfurioare.
Pentru sos, puneţi la foc mic smântână, zahărul şi untul, amestecaţi şi ţineţi vasul pe foc până când se dizolvă zahărul şi amestecul este omogen.
Turnaţi sosul cald peste budinci. Presăraţi deasupra un strat fin de cacao.
Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie
Pofta buna!