Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide

Printeaza

Budinca de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua, sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao.

 

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 150 g zahar (de preferat, brun)
  • 3 oua
  • sare
  • 25 g cacao
  • 125 g faina
  • 25 g ciocolata neagra
  • 75 g ciocolata alba
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 100 g boabe de struguri

sosul:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 75 g zahar (de preferat brun)
  • 25 g unt

ornare:

  • cacao

 

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă în care adăugaţi pe rând ouăle.

In alt vas amestecaţi făina, sarea, cacaoa, ciocolata albă şi neagră ruptă în bucăţele de 5-8mm, apoi turnaţi acest amestec în compoziţia cu ouă. Amestecaţi bine.

Repartizaţi compoziţia în 6 castronele termorezistente unse cu unt şi tapetate cu făină.

Puneţi mai întâi câte 2 linguri de compo­ziţie, apoi aşezaţi un strat de stafide şi de boabe de struguri, după care turnaţi din nou compoziţie.

Acoperiţi castronelele cu folie aluminată, prinsă cât mai strâns deasupra.

Puneţi-le într-o tavă în care este apă până la jumătatea castroanelor. Puneţi tava la cuptor, pentru aproximativ 1 oră, la foc potrivit.

Când budincuţa este gata iese uşor din castron şi poate fi răsturnată pe farfurioare.

Pentru sos, puneţi la foc mic smântână, zahărul şi untul, ameste­caţi şi ţineţi vasul pe foc până când se dizolvă zahărul şi amestecul este omogen.

Turnaţi sosul cald peste budinci. Presăraţi deasupra un strat fin de cacao.

Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Delicatesa cu vanilie

Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie

Budinca de vanilie cu ciocolata amaruie din: lapte, indulcitor, faina, vanilie, ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 6 gălbenuşuri 50 g îndulcitor 2 linguri făină 1 baton de vanilie ciocolată amăruie   Mod de preparare: Aşezi la foc mic un vas cu lapte în care ai pus batonul de vanilie. Ai grijă să nu clocotească! Dai […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.