Budinca de ciocolata
PrinteazaBudinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu.
Ingrediente:
- 3 linguri praf de cacao
- 60 g faina de grau
- 2 linguri frisca
- 60 g zahar
- un pahar lapte
- 125 g pesmete
- 50 g unt
- 2 oua
- o lingura coniac
- 2 linguri migdale rase
- 1/2 de lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Budinca de ciocolata: Cacao se amesteca cu pesmetul, se toarna laptele, se amesteca si se lasa 10 minute.
Se freaca untul cu zaharul, pana se obtine o masa omogena alba; amestecand in continuare, se pune galbenusurile, faina, bicarbonatul de sodiu, apoi amestecul din pesmet, migdalele si coniacul.
Se bat albusurile cu zaharul, pana la spuma s se adauga in aluat. Compozitia pregatita se pune in forma pentru budinca si se fierbe o ora in aburi.
Budinca se serveste calda, ornata cu frisca.
Pofta buna!