Budinca de ciocolata

Printeaza

Budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:

  • 3 linguri praf de cacao
  • 60 g faina de grau
  • 2 linguri frisca
  • 60 g zahar
  • un pahar lapte
  • 125 g pesmete
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • o lingura coniac
  • 2 linguri migdale rase
  • 1/2 de lingurita bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Budinca de ciocolata: Cacao se amesteca cu pesmetul, se toarna laptele, se amesteca si se lasa 10 minute.

Se freaca untul cu zaharul, pana se obtine o masa omogena alba; amestecand in continuare, se pune galbenusurile, faina, bicarbonatul de sodiu, apoi amestecul din pesmet, migdalele si coniacul.

Se bat albusurile cu zaharul, pana la spuma s se adauga in aluat. Compozitia pregatita se pune in forma pentru budinca si se fierbe o ora in aburi.

Budinca se serveste calda, ornata cu frisca.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.