Budinca de ciuperci

Printeaza

Budinca de ciuperci

Ingrediente:Budinca de ciuperci

  • 2 1/2 chifle
  • 300 g ciuperci
  • 5-6 ouă
  • 3-4 linguri smîntînă
  • 1 lingură unt
  • ceapă mică
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • cîteva cozi de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • 10 linguri sos de ciuperci

Mod de preparare:

Muiem chiflele în lapte. Spălăm cî­teva ciuperci şi le punem la fiert. Cînd sînt gata, le trecem prin maşina de carne ; apoi stoarcern chiflele muiate în lapte şi le trecem de două oji prin ma­şină împreună cu ciupercile. Prăjim în unt ceapă tocată mărunt, adăugăm mă­rar, pătrunjel şi cozi de ceapă verde tă­iate mărunt, apoi punem totul peste ciupcrci.

Frecăm gălbenuşurile cu compoziţia aceasta: ciuperci, chifle, ceapă prăjită, mărar, pătrunjel şi cozi de ceapă verde, dăm sate şi piper. Adăugăm smîntînă, albu­şurile bătute spumă şi amestecăm; tur­năm compoziţia în formă, punem pe baia de apă şi o fierbem o oră.

Budinca se serveşte cu sos de ciuperci.

Dacă ciupercile sînt proaspete, le tăiem mărunt şi le înăbuşim în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.