Budinca de ciuperci
PrinteazaBudinca de ciuperci
- 2 1/2 chifle
- 300 g ciuperci
- 5-6 ouă
- 3-4 linguri smîntînă
- 1 lingură unt
- ceapă mică
- 1/2 pahar lapte
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- cîteva cozi de ceapă verde
- sare
- piper
- 10 linguri sos de ciuperci
Mod de preparare:
Muiem chiflele în lapte. Spălăm cîteva ciuperci şi le punem la fiert. Cînd sînt gata, le trecem prin maşina de carne ; apoi stoarcern chiflele muiate în lapte şi le trecem de două oji prin maşină împreună cu ciupercile. Prăjim în unt ceapă tocată mărunt, adăugăm mărar, pătrunjel şi cozi de ceapă verde tăiate mărunt, apoi punem totul peste ciupcrci.
Frecăm gălbenuşurile cu compoziţia aceasta: ciuperci, chifle, ceapă prăjită, mărar, pătrunjel şi cozi de ceapă verde, dăm sate şi piper. Adăugăm smîntînă, albuşurile bătute spumă şi amestecăm; turnăm compoziţia în formă, punem pe baia de apă şi o fierbem o oră.
Budinca se serveşte cu sos de ciuperci.
Dacă ciupercile sînt proaspete, le tăiem mărunt şi le înăbuşim în unt.
Pofta buna!