Budincă de ciuperci şi ardei gras
PrinteazaO reteta de budinca de ciuperci si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, rosii, faina integrala, branza de vaci, galbenus, unt, iaurt si sare.
- 300 g ciuperci
- 3 ardei grasi (1 rosu, 1 galben, 1 verde)
- 2 rosii
- 50 ml lapte
- 2 lingurite de faina integrala
- 100 g branza de vaci
- 1 galbenus
- 300 g unt
- 4 linguri cu iaurt
- sare
Mod de preparare:
Cureti si speli ciuperci, iar apoi le tai feliute. Daca sunt mici, le poti lasa intregi. Oparesti 1 minut rosiile in apa clocotita, le cureti de coaja si le tai cubulete. Speli ardeii, le scoti miezul cu seminte si ii tai fasii.
Ungi un vas rotund sau patrat cu unt, apoi asezi legumele in el. Separat, topesti untul ramas, adaugi faina, treptat si laptele rece si amesteci continuu, la foc mic, pana se ingroasa sosul.
Opresti focul, incorporezi treptat branza, iaurtul si galbenusul, apoi torni compozitia peste legumele din vas. Presari deqasupra putina sare si introdci vasul in cuptor pentru circa 35 de minute.
Budincă de ciuperci şi ardei gras
Pofta buna!