Budinca cu ciuperci – Reteta usor de preparat

Printeaza

Budinca cu ciuperci: cascaval, branza de vaci, branza telemea, hribi, ceapa rosie, smantana, oua, sare, piper, oregano, gris, unt, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 150 g caşcaval
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea
  • 300 g hribi
  • 150 ml smântână
  • două cepe roşii
  • 4 ouă
  • o linguriţă cu sare
  • un sfert de linguriţă de piper
  • o lingura oregano tocat
  • 75 g gris
  • 50g unt
  • o lingura cu pesmet

 

 

Mod de preparare:

Hribii se spală, se taie felii subţiri sau se taie cubuleţe şi se călesc într-o cratiţă cu puţin unt şi apă.

Brânza telemea se dă pe râzătoare şi se pune într-un bol. Se adaugă caşcavalul dat pe râzătoare, brânza de vaci şi smântână.

Se presară sarea şi pipe­rul, grişul, oregano tocat şi hribii răciţi. Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt sau peştişori şi se pun peste celelalte ingrediente.

Se adaugă gălbenuşurile, se amestecă, apoi se adaugă albuşurile bătute spumă.

Se amestecă cu o lingură de jos în sus ,ca să nu se lase com­poziţia, şi se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Budincă de ţelină cu branza

Budincă de ţelină cu branza din: telina, frunze de telina, ceapa verde, usturoi, verde, salata verde, patrunjel, branza, oua, piper, ardei, chimen, gris, unt, seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g ţelină frunze de ţelină 20 fire de ceapă verde 10 fire de usturoi verde 1 salată verde mare 2 legături pătrunjel 250 g brânză […]

 

retete

Budincă de hrișcă și ciuperci

Budincă de hrișcă și ciuperci din: hrisca, ciuperci, oua, ceapa, rosie, dovlecel, branza, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 150 g hrișcă 2 ouă 4 ciuperci champignon 1 ceapă mică 1 roșie 1 dovlecel mic 100 g brânză rasă sare piper măcinat 1 legătură pătrunjel verde ulei     Mod de preparare: Speli hrișca și o […]

 

retete

Budinca cu telemea de oaie si vaca

Budinca cu telemea de oaie si vaca din: oua, pesmet, faina, orez, marar verde, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper, telemea de oaie si vaca, ulei, salata verde. Ingrediente: 8 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură făină 4 linguri orez 1 legătură mărar verde 4-5 fire ceapă verde 2 fire usturoi verde sare piper 100 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. De ce nu se vede poza la budinca cu ciuperci?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.