Budinca de clatite cu zarzavat

Printeaza

Budinca de clatite cu zarzavat din: oua, faina, lapte, ulei, zarzavat, unt, smantana, sare.

Ingrediente:

Pentru clatite:

  • 4 ouă
  • 8 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri untdelemn
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg zarzavaturi asortate
  • 3 ouă
  • 100 g unt (sau margarină)
  • 200 g smântână
  • făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Budinca de clatite cu zarzavat: Ouălele (4) se bat bine, se adaugă sare şi faină şi se subţiază cu lapte. Din această compoziţie se fac clătite care se prăjesc bine, într-o tigaie, pe ambele părţi.

Zarzavatul fiert se taie în bucăţi mărunte, se amestecă bine cu unt, un ou bătut şi puţină sare. Se aşază, într-un vas, alternativ, o foaie de clătită, un rând de umplutură, ultimul strat fiind de clătită.

Deasupra se toarnă o compoziţie din smântână, gălbenuş şi puţină făină. Budinca se coace, o oră, la bain-marie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Crap în Folie de Aluminiu cu Legume

Crap în Folie de Aluminiu cu Legume – Rețeta Simplă și Sănătoasă: Gătitul în folie de aluminiu păstrează aromele și sucurile naturale ale ingredientelor, rezultând într-un fel de mâncare fraged și plin de savoare. Pregătirea ingredientelor: 20 minute Gătirea la cuptor: 30-40 minute Total: Aproximativ 1 oră Ingrediente: Crap – 1 pește (aproximativ 1.5 kg): […]

Varză Călită cu Carne de Porc

Varză Călită cu Carne de Porc – Rețeta Perfectă pentru un Gust Autentic: un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său bogat și reconfortant. Este o mâncare consistentă, perfectă pentru zilele reci, și reprezintă una dintre cele mai apreciate rețete din bucătăria noastră. Această rețetă detaliată te va ghida pas cu pas pentru a obține […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.