Budinca de clatite
PrinteazaBudinca de clatite din: oua, concentrat de legume, boia de ardei, smantana, lapte, faina, ulei de masline, marar, ciuperci, carnati, ceapa rosie, ardei rosii, patrunjel, sunca, cascaval si ketchup.
Ingrediente:
Pentru clătite:
- 2 ouă
- 2 linguriţe concentrat de legume
- 1 linguriţă boia de ardei
- 150 g smântână
- 250-300 ml lapte
- făină (între 8-10 linguri)
- 50 ml ulei de măsline (pentru compoziţie + uns tigaia)
- mărar
Pentru umplutură:
- 1/2 kg ciuperci
- 4 cârnaţi
- 1 ceapă roşie
- 2 ardei roşii
- 1 lingură concentrat de legume
- pătrunjel verde
- felii şuncă
- felii caşcaval
- ketchup
Mod de preparare:
Pregăteşti clătitele: spargi ouăle într-un bol. Adaugi smântână, concentratul de legume, boiaua, laptele, apoi făina, o parte din uleiul de măsline şi mărarul tocat, amestecând continuu cu telul.
Compoziţia trebuie să fie ca o smântână grosuţă. Ungi cu ulei (cu ajutorul unui şerveţel) tigaia încinsă şi o pui puţin pe foc, apoi torni un polonic din compoziţie.
După ce se rumeneşte pe margine, întorci clătita (din mişcarea tigăii sau cu o paletă) şi o mai laşi puţin şi pe partea cealaltă. Repeţi până termini compoziţia.
Pregăteşti umplutura: tai ceapa, ardeiul, cârnaţii şi ciupercile. Le amesteci, adaugi concentratul de legume şi pătrunjelul.
Asamblare: tapetezi un vas de iena cu hârtie de copt. Primul rând îl formezi din clătite.
Adaugi o parte din compoziţie, câteva felii de şuncă şi caşcaval, după care pui alt rând de clătite. Repeţi astfel încât ultimul rând să fie de clătite.
Aşezi deasupra feliuţe de caşcaval şi ketchupul. Dai la cuptorul încins, pentru 40-45 de minute.
Budinca de clatite
Pofta buna!