Budinca de cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, amidon de porumb, lapte, zahar vanilat, cuburi de zahar si apa.
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g nucă de cocos rasă
- 30 g amidon de porumb
- 500 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
pentru caramel:
- 20 cuburi de zahăr
- 3 linguri apă
Mod de preparare:
Incălzeşte laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi nuca de cocos rasă (păstrează 1 lingură pentru decor). Lasă-l să fiarbă, amestecând frecvent, apoi ia-l de pe foc. Amestecă într-un castron, cu telul, amidonul de porumb cu un ou. Pune celelalte ouă şi bate energic, adăugând treptat câte puţin lapte cald.
Prepară caramelul într-o crăticioară, topind cuburile de zahăr în 3 linguri de apă. Toarnă caramelul într-o formă rotundă şi roteşte-o în aşa fel încât acesta să îmbrace fundul şi pereţii formei.
Toarnă apoi crema preparată, aşază forma într-un vas mai mare cu apă caldă şi pune-o în cuptor ca să fiarbă la bain-marie. Când crema s-a închegat, scoate-o din cuptor şi răstoarn-o din formă, apoi pune-o în frigider. Serveşte budinca presărată cu fulgi de cocos, după gust.
Budinca de cocos
Pofta buna!