Budinca de conopida cu branza din: conopida, iaurt, faina, lapte, oua, marar, pesmet, sare, piper, branza.
Ingrediente:
800 g conopida
200 g iaurt
200 g faina
1 l lapte
6 oua
1 legatura marar taiat
50 g pesmet
sare
piper
100 g branza
Mod de preparare:
Speli conopida şi o desfaci în bucheţele. Pui la fiert apă cu sare şi, când clocoteşte, adaugi conopida şi o laşi câteva minute să dea în clocot.
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Din 150 g de unt, făina şi laptele prepari un sos Bechamel pe care îl laşi pe foc până se îngroaşă. Dai la o parte să se mai răcorească.
Baţi bine galbuşurile spumă. Scurgi conopida opărită, o treci prin apă rece pentru a opri procesul de fierbere, o zdrobeşti cu furculiţa şi o pui în sosul Bechamel.
Adaugi gălbenuşurile, sarea, piperul şi la urmă albuşurile bătute spumă. Amesteci uşor.
Adaugi mărarul şi brânza fărâmiţată şi amesteci.
Aşezi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet şi o bagi în cuptorul încins.
Budinca de conopida cu sunca din: conopida, sunca, smantana, oua, cascaval, branza, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 conopidă medie 150 g şuncă de Praga 100 g smântână 3 ouă 150 g caşcaval ras 150 g brânză telemea rasă sare piper unt şi pesmet pentru uns vasul Mod de preparare: Spală conopida, desfă-o în bucheţele […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.