Budinca de conopida, cascaval si broccoli
PrinteazaBudinca de conopida, cascaval si broccoli din: conopidă, broccoli, morcovi, şuncă presată, smântână, ouă, caşcaval, unt, sare, piper, pătrunjel.
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 1 broccoli
- 3 morcovi
- 100 g şuncă presată
- 200 ml smântână
- 2 ouă
- 100 g caşcaval
- 50 g unt
- condimente la alegere
- sare şi piper
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Spală şi rupe în bucheţele conopida şi broccoli. Spală, curăţă şi taie morcovii fâşii, pe lung. Fierbe legumele în apă cu sare timp de 10 minute. Scoate-le şi scurge-le.
Unge cu unt un vas de Jena. Pune legumele fierte şi şunca tăiată cubuleţe. Condimentează după gust.
Bate bine ouăle şi amestecă-le cu smântână. Toarnă compoziţia obţinută peste legume. Rade caşcavalul pe răzătoarea mare şi presară-l peste compoziţia de mai sus.
Da vaslul la cuptor si coace aproximativ 20 de minute. Scoate vasul si presara patrunjel tocat marunt.
Budinca de conopida, cascaval si broccoli
Pofta buna!