Budinca de conopida cu ceapa verde

Printeaza

Budinca de conopida cu ceapa verde

Ingrediente:Budinca de conopida cu ceapa verde

  • 750 g conopidă
  • 6 linguri unt
  • 4 linguri făină
  • 400 g lapte
  • 6 ouă
  • pesmet
  • 1 legătură mărar
  • cîteva cozi de ceapă verde
  • zahăr
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 10 linguri sos

Mod de preparare:

Tăiem conopida în bucheţele mici, o spălăm şi turnăm peste ea apă clocotită cu sare, în care punem zahăr după gust, o bucăţică de unt, şi o lăsăm să fiarbă. Vom fi atenţi să nu se sfărime conopida ale cărei bucheţele trebuie să rămînă în­tregi în budincă. Cînd conopida esis fiartă, o punem într-o strecurătoare să se scurgă.

Intr-o cratiţă pe aragaz topim unt şi turnăm făină, amestecînd. Cînd untul a supt toată făina, adăugăm lapte fierbinte. Amestecăm pînă se face un aluat subţire. Apoi îl punem într-un vas să se răcească. Cum s-a răcit puţin compoziţia, adăugăm pe rînd gălbenuşurile, frecăm bine, pre­sărăm mărar, cozi de ceapă verde tăiate mărunt şi sare după gust.

Batem albuşurile spumă şi punem ju­mătate din ele în aluat, amestecînd bine. Apoi adăugăm şi cealaltă jumătate şi amestecăm uşor, dînd drumul conopidei. Amestecăm încet, turnăm compoziţia în­tr-o formă unsă cu unt şi presărăm pe deasupra pesmet.

Punem forma pe baia de apă şi o fier­bem o oră acoperit, observînd ca apa vasului exterior să ajungă pînă la jumă­tatea. formei. Capacul formei trebuie să fie uns cu unt şi presărat cu pesmet, pentru ca budinca crescînd să nu se li­pească de capac. Compoziţia trebuie să umple numai 3/4 din formă.

Budinca se serveşte cu unt şi cu pes­met prăjit, cu sos de hrean ori de ciu­perci. Se recomandă însă sosul de hrean, deoarece este mai picant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.