Budinca de conopida cu cascaval din: conopida, cascaval, oua, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 conopide 12 linguri caşcaval ras 5 ouă 2 linguri unt 2 linguri făină 500 ml lapte piper, după gust sare, după gust mărar, tăiat fin Mod de preparare: Rupi bucheţelele de conopidă, le speli sub jet de apă, […]
Budinca de conopida cu peste afumat
PrinteazaBudinca de conopida cu peste afumat din: conopida, file de peste afumat, oua, lapte, faina, cascaval, marar, unt, pesmet, sare, piper.
Ingrediente:
- 700 g bucheţele de conopidă crudă sau congelată
- 200 g file de peşte afumat
- 3 ouă
- 350 ml lapte
- 1 lingură făină
- 200 g caşcaval ras
- mărar
- 2 linguri unt
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Fierbi bucheţelele de conopidă crudă sau congelată, în apă uşor sărată.
Le scurgi bine şi le amesteci împreună cu mărarul fin tocat, cubuleţe de peşte afumat, piper şi sare după gust.
Intr-o tavă înaltă, de circa 20×25 cm, unsă cu 1 lingură de unt şi tapetată cu pesmet, pui amestecul de conopidă şi peşte, în untul rămas, topit într-o tigaie, presari făina, amesteci energic şi torni treptat laptele călduţ, amestecând încontinuu.
Când ai obţinut un sos alb omogen, îl laşi să se răcească.
Incorporezi în sosul alb ouăle bătute, caşcavalul, sare, piper şi mărar după gust.
Coci budinca la foc mediu, timp de aproximativ 25 de minute, până când se întăreşte.
O serveşti călduţă, alături de salată verde.
Pofta buna!
Budinca de conopida cu cascaval
Budinca de conopida cu sunca din: conopida, sunca, smantana, oua, cascaval, branza, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 conopidă medie 150 g şuncă de Praga 100 g smântână 3 ouă 150 g caşcaval ras 150 g brânză telemea rasă sare piper unt şi pesmet pentru uns vasul Mod de preparare: Spală conopida, desfă-o în bucheţele […]
Pofta buna!