Budinca de conopida cu smantana
PrinteazaBudinca de conopida cu smantana din: conopida, lamaie, oua, piper, cimbru, concentrat de legume, telemea, pesmet, ulei, smantana.
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 1 lămâie
- 4 ouă
- piper
- cimbru
- 1 linguriţă concentrat de legume
- 1/2 kg telemea
- pesmet
- ulei
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Conopida o rupi în bucheţele, pe care le pui în apa cu sare care clocoteşte. Le laşi să fiarbă circa 10 minute.
După ce fierb, adaugi cele 4 ouă bătute, 1 linguriţă concentrat de legume, piperul măcinat, cimbrul mărunţit bine şi telemeaua dată pe răzătoarea mică.
Amesteci totul foarte bine, iar compoziţia obţinută o pui într-un vas uns cu ulei şi tapetat cu pesmet fin.
Deasupra torni smântână amestecată cu zeama de la o lămâie. Dai totul la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
Budinca o serveşti caldă.
Budinca de conopida cu smantana
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pole4eq