Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

Printeaza

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 150 g telemea
  • 150 g şuncă afumată
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • unt cât o nucă
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai şunca bucăţele şi o presari peste conopidă.

Desfaci apoi fana în lapte, pui un praf de sare, fierbi totul pe foc mic până se îngroaşă şi dai compoziţia deoparte.

O mai laşi puţin să se răcească, adaugi ouăle bătute şi torni sosul peste conopidă, apoi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.

 

Budincă de conopidă cu şuncă si telemea


Poftă bună!

 

 

 

Laptele Vegetal: O Alternativă Nutritivă și Sustenabilă

Într-o lume în care conștientizarea sănătății și sustenabilității crește, laptele vegetal a devenit o alegere populară pentru mulți. Această alternativă la laptele tradițional de origine animală nu doar că oferă beneficii nutriționale remarcabile, dar contribuie și la un stil de viață mai ecologic. De la soia până la […]

Salata de pepene cu prosciutto

pepene galben, prosciutto, menta, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline. Salata de pepene cu prosciutto este o combinație sofisticată și surprinzătoare, perfectă pentru o dietă low-carb. Acest amestec unic îmbină dulceața suculentă a pepenelui cu textura sărată și ușor crocantă a prosciutto-ului, creând un contrast gustativ minunat. Este […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.