Budincă de conopidă cu unt
PrinteazaBudincă de conopidă
Ingrediente:
- 200 g macaroane
- 2 ouă
- 100 g unt
- 3 linguri caşcaval ras
- 1 conopidă
- sare
- pesmet
Mod de preparare:
Fierbi în multă apă cu sare, timp de 10 minute, macaroanele rupte, le scurgi, le clăteşti cu apă rece şi le amesteci cu 2 linguri de caşcaval ras, cu gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă şi jumătate din unt.
Separat fierbi conopida în apă clocotită cu sare, timp de 5 minute. O scurgi, o desfaci în bucheţele pe care le opăreşti cu unt.
Intr-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, pui un rând de macaroane, unul de conopidă până se termină, apoi presari 1 lingură de caşcaval şi bucăţele de unt şi coci budinca la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!