Budinca de Craciun cu portocala si caramel
PrinteazaBudinca de Craciun cu portocala si caramel din: frisca, portocale, zahar tos, lichior de portocale, crema de branza, oua, fructe uscate, biscuiti de ovaz, unt, caramel, ceai verde, unt.
Ingrediente:
- 300ml frisca
- o portocala
- 250g de zahar tos
- 5 linguri lichior de portocale
- 200g crema de branza, mascarpone
- 5 oua
- 100g fructe uscate
- 250g biscuiti de ovaz
- 100g unt
- caramel obtinut din 100g zahar
- 100ml ceai verde
- 1 lingurita de unt
Mod de preparare:
Dati frisca in clocot si adaugati portocala taiata in cubulete cat mai mici, cu coaja cu tot. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit.
Puneti in alt vas 150g zahar tos cu apa cat sa-l acopere si tineti vasul la foc potrivit, pana cand obtineti un caramel gros.
Adaugati 2 linguri de lichior, amestecati si repartizati amestecul in 8 castronele egale pe care puneti-le la rece.
Amestecati crema de branza cu zaharul ramas, cu ouale batute, lichiorul ramas, fructele uscate taiate in cubulete si frisca cu portocale.
Repartizati amestecul bine omogenizat in cele castronele, peste zaharul ars si puneti-le intr-o tava mai mare cu apa, la bain-marie, la cuptor, unde se tin 35 – 40 de minute.
Scoateti-le apoi din tava si puneti-le la frigider pana a doua zi, in castronelele in care s-au copt.
Pisati biscuitii pentru a obtine un pesmet uniform, amestecati-l cu untul si faceti o foaie din care dwcupati 8 rondele de marimea castronelelor.
Asezati cate o rondea pe farfuriile de servit. Deasupra rasturnati budinca tinuta la frigider.
Puneti la fiert zaharul, ceaiul si untul pentru a obtine un caramel roscat auriu.
Luati cu o lingura din caramel si lasati-l sa cada pe o suprafafa plana, unsa cu ulei, cate putin, pentru a forma stelufe, cerculete, bastonase. Cu acestea ornafi budinca.
Budinca de Craciun cu portocala si caramel
Pofta buna!