Budinca de creier din: creier de porc, smantana, ciuperci, miez de franzela, branza telemea, lapte, ceapa, unt, faina, oua, marar, piper si sare. 700g creier de porc 250 ml smantana 300g ciuperci miezul de la o franzela 150g branza telemea 300ml lapte 2 cepe 150g unt 5 linguri faina 4 oua marar piper sare […]
Budinca de creier cu sos
PrinteazaBudinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.
Ingredinte:
- 1 creier mare de vaca
- 5 albusuri
- 2-3 linguri pesmet
- 1 lingurita marar tocat
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- putina faina
Sos:
- 1 ceasca smantana
- ceasca lapte
- 1 lingura rasa faina
- 1 lingura unt
- putin marar tocat
- sare
Mod de preparare
Se fierbe creierul, se trece prin sita si se amesteca cu ceapa tocata si prajita in unt, cu mararul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfirsit cu albusurile batute spuma.
Se toarna compozitia intr-o forma cu capac unsa cu unt si presarata cu faina (forma trebuie sa fie numai trei sferturi plina).
Se pune la fiert intr-un vas cu apa timp de 45 minute.
Sosul: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu lapte.
Se adauga smintina, mararul si sarea.
Se lasa sa dea un clocot-doua
Se serveste calda
Pofta buna!
poate iti place si:
Budincă de creier
Budincă de creier Ingrediente: 1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin mărar tocat, sare. Mod de preparare: Se fierbe creierul, se trece prin sităşi […]
Pofta buna!