Budinca cu bacon
PrinteazaBudinca cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, smantana, telemea, patrunjel, sare, piper.
- 6 cartofi
- 1 ceapa potrivita
- 250 g bacon (sau şuncă presată)
- 2 linguri smântână
- 2 linguri telemea de oi rasă
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cartofii cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi strecori, îi cureţi de coajă şi-i tai felii mai groase.
Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul încins, adaugi baconul tăiat felii sau şuviţe şi le căleşti împreună până devine baconul crocant.
Ungi un vas termorezistent cu ulei şi aşezi reliile.de cartofi presărate cu sare intercalate cu baconul prăjit. Presari telemea rasă, piper, după gust, adaugi smântână, caşcavalul ras şi introduci vasul la cuptor pentru circa 20 de minute.
Ii serveşti calzi, garnisiţi cu pătrunjel verde tocat presărat deasupra. Merg alături de o salată asortată.
Pofta buna!
Imi place budinca