Budinca cu bacon

Printeaza

Budinca cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, smantana, telemea, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Budinca_cu_bacon

  • 6 cartofi
  • 1 ceapa potrivita
  • 250 g bacon (sau şuncă presată)
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri telemea de oi rasă
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi strecori, îi cureţi de coajă şi-i tai felii mai groase.

Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti în uleiul încins, adaugi baconul tăiat felii sau şuviţe şi le căleşti împreună până devine baconul crocant.

Ungi un vas termorezistent cu ulei şi aşezi reliile.de cartofi presărate cu sare intercalate cu baconul prăjit. Presari telemea rasă, piper, după gust, adaugi smântână, caşcavalul ras şi introduci vasul la cuptor pentru circa 20 de minute.

Ii serveşti calzi, garnisiţi cu pătrunjel verde tocat presărat deasupra. Merg alături de o salată asortată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.