Budinca cu branza de vaci si telemea
Printeaza
O reteta gustoasa de budinca din: cartofi, oua, smantana, branza de vaci, telemea, unt, faina, marar si sare.
Ingrediente :
- 6 cartofi
- 4 ouă
- 1 cană cu smântână
- 5 linguri brânză de vaci
- 2 linguri telemea rasă
- 4 linguri unt
- 2 linguri făină
- 1/2 legătură mărar
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Le scurgi de apă, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza de vaci, telemeaua, untul, gălbenuşurile, smântână, făina şi mărarul.
Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în compoziţie. Ungi o formă cu unt, torni compoziţia şi o dai la cuptor pentru 30-40 de minute. O laşi să se răcească puţin înainte de tăiere.
Pofta buna!