Budinca cu caise si mei
PrinteazaBudinca cu caise si mei din: lapte de cocos, zahar, caise, coniac, fulgi de mei.
- 400 ml lapte de cocos
- 1 lingură zahăr
- 200 g fulgi de mei
- 300 g caise
- 1 lingură coniac
Mod de preparare:
Se încălzesc 400 ml lapte de cocos împreună cu 1 lingură zahăr. Se stinge focul, se adaugă 200 g fulgi de mei şi se acoperă cu un capac până fulgii absorb tot laptele, într-o tigaie se pun 3 linguri zahăr la caramelizat.
Când a căpătat o culoare arămie, frumoasă, se adaugă 300 g caise tăiate felii. Se agită uşor tigaia până când caisele încep să îşi lase zeamă şi se înmoaie uşor. Se adaugă 1 lingură coniac şi se mai lasă să dea 2-3 clocote.
Se pune în cupe budinca, cu straturi succesive de caise şi se serveşte la temperatura camerei.
Pofta buna!