Budinca cu caise si mei

Printeaza

Budinca cu caise si mei din: lapte de cocos, zahar, caise, coniac, fulgi de mei.

Ingrediente:Budinca cu caise si mei

  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 lingură zahăr
  • 200 g fulgi de mei
  • 300 g caise
  • 1 lingură coniac

 

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 400 ml lapte de cocos împreună cu 1 lingură zahăr. Se stinge focul, se adaugă 200 g fulgi de mei şi se acoperă cu un capac până fulgii absorb tot laptele, într-o tigaie se pun 3 linguri zahăr la caramelizat.

Când a căpătat o culoare arămie, frumoasă, se adaugă 300 g caise tăiate felii. Se agită uşor tigaia până când caisele încep să îşi lase zeamă şi se înmoaie uşor. Se adaugă 1 lingură coniac şi se mai lasă să dea 2-3 clocote.

Se pune în cupe budinca, cu straturi succesive de caise şi se serveşte la temperatura camerei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.