Budinca cu caramel
PrinteazaBudinca cu caramel din: zahar, faina, praf de copt, lapte, ou, vanilie, unt, curmale.
Pentru prăjitura:
- 100 g zahăr brun
- 125 g plus 50 g făină cu praf de copt
- 125 ml lapte integral
- 1 ou
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 50 g unt nesărat, topit
- 125 g plus 2 linguri curmale uscate, tăiate
Pentru sos:
- 175 g zahăr brun închis
- aprox. 50 g unt nesărat, tăiat în lucâţele
- 500 ml apă clocotită
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 190′ C. Ungeti cu unt o formă de budincă de 1,85 l.
Amestecaţi zahărul şi făina înt-un castron mare. Turnaţi laptele într-un pahir gradat si adăugaţi, amestecând cu telul, oul, vanilia şi untul topit.
Combinaţia se toarna peste zahăr şi făină, amestecând până se omogenizează. Adăugaţi curmalele, amestecaţi şi întindeţi compoziţia în vasul de budincă.
Presăraţi zahărul pentru sos şi fulgii de unt. Turnaţi deasupra apa clocotită şi daţi la cuptor pentru 45-60 de ninute.
Serviţi cu îngheţată de vanilie, creme fraîche sau smântână dulce, cu conţinut mediu sau mare de grăsime, după dorinţă.
Pofta buna!