Budinca cu carne de vita si rinichi
PrinteazaNumit popular şi „budinca Kate şi Sydney , acest fel de mâncare este îndrăgit în Marea Britanie şi în toate ţările în care influenţa britanică s-a făcut simţită.
Majoritatea puburilor au inclus această budincă în meniurile lor.
Bucăţi de ceafă şi rinichi de vită se rumenesc într-o tigaie şi se pun apoi la păstrat, în aceeaşi tigaie se călesc cepe, morcovi şi alte legume, apoi se glasează cu vin sau supă de carne, pentru a intensifica aromele.
Acest amestec serveşte drept bază pentru prepararea sosului, care se îngroaşă în timpul fierberii, după ce se adaugă din nou în tigaie bucăţile de carne.
O veritabilă budincă cu carne de vită şi rinichi se fierbe într-un aluat preparat cu grăsime animală. Tocana îngroşată prin fierbere se înveleşte în aluat, iar budinca se fierbe într-o oală dublă, la abur.
Această ultimă etapă de preparare face diferenţa dintre budincă şi orice fel de plăcintă, care se coace în cuptor şi are un aluat mai crocant şi mai sfărânnicios.