Budinca cu carne si ciuperci
PrinteazaBudinca cu carne si ciuperci din: pulpa de vitel, cartofi, ciuperci, unt, oua, smantana, parmezan, pesmet, sare, sos de rosii.
- 250 g pulpă viţel de lapte
- 250 g cartofi
- 200 g ciuperci
- 100 g unt
- 3 ouă
- 250 g smântână
- 50 g parmezan ras
- 2 linguri unt şi 2 de pesmet
- sare
- 2-3 pahare sos de roşii
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de piei si zgârciuri, se spală, se zvântă într-un şervet curat, se taie bucăţi nu prea mici, se fierbe înăbuşit în puţin unt cu apă, se lasă să se răcească şi se dă prin maşina de tocat.
Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert. După ce au fiert, se scurg de apă şi se pasează, printr-o sită inoxidabilă, într-un castron.
Ciupercile se spală în mai multe ape, se zvântă într-un şervet curat şi, concomitent cu fierberea cârtofilor, se toacă mărunt şi se fierb înăbuşit în puţin unt cu apă, la foc moderat.
Intr-un alt castron se freacă spumă 70 g unt, la care se adaugă, pe rând, amestecând mereu cu o lingură de lemn, ca să se omogenizeze, gălbenuşurile, smântână, 30 g parmezan ras, piureul de cartofi şi albuşurile bătute spumă.
Intr-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet se pun, alternativ, un strat din compoziţia cu cartofi, unul de came şi unul de ciuperi, potrivind astfel încât ultimul strat să fie din compoziţia de cartofi.
Se fierbe trei sferturi de oră la bain-marie, după care se răstoarnă pe un platou, se presară deasupra parmezan ras şi se serveşte cu sosul de roşii pus în sosieră.
Pofta buna!