Budinca cu carne si migdale
PrinteazaO reteta de budinca cu carne de migdale din: carne, miez de paine alba, lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, foaie de dafin, sare si piper.
- 1 kg carne de vita
- 150 g miez de paine albă
- 1 pahar lapte dulce
- 100 g unt
- 4 cepe
- 3 linguriţe zahăr
- 150 g migdale dulci
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 1 foaie dafin
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se amestecă miezul de paine înmuiat în lapte şi stors cu carnea de vită tocată mărunt, puţin călită în unt. Se adaugă, amestecându-se bine, piperul, sarea, zahărul, sucul de lămâie şi migdalele pisate fin.
Se aşează compoziţia într-o cratiţă unsă cu unt şi se toarnă deasupra oul bătut spumă cu laptele. Se adaugă foaia de dafin şi se lasă la cuptor, la foc mic, trei sferturi de oră.
Poftă bună!