Budinca cu carne si migdale

Printeaza

O reteta de budinca cu carne de migdale din: carne, miez de paine alba, lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, foaie de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Budinca cu carne si migdale

  • 1 kg carne de vita
  • 150 g miez de paine albă
  • 1 pahar lapte dulce
  • 100 g unt
  • 4 cepe
  • 3 linguriţe zahăr
  • 150 g migdale dulci
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 foaie dafin
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Se amestecă miezul de paine înmuiat în lapte şi stors cu carnea de vită tocată mărunt, puţin călită în unt. Se adaugă, amestecându-se bine, piperul, sarea, zahărul, sucul de lămâie şi migdalele pisate fin.

Se aşează compoziţia într-o cratiţă unsă cu unt şi se toarnă deasupra oul bătut spumă cu laptele. Se adaugă foaia de dafin şi se lasă la cuptor, la foc mic, trei sferturi de oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.