Budinca cu ciocolata alba si stafide
PrinteazaBudinca cu ciocolata alba si stafide din: croissante, apa de flori de portocal, apa de trandafiri, stafide, smantana, lapte, ciocolata alba, oua, zahar, coaja de lamaie, zahar pudra.
- 6 croissante
- câte 1 linguriţă apă de flori de portocal şi apă de trandafiri
- 25g de stafide
- 170ml de smântână pentru frişca
- 200ml de lapte integral
- 100g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi
- 4 ouă mari
- 175g de zahăr
- coaja rasă de la 1 lămâie
- zahăr pudră, pentru presărat deasupra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Rupe croissantele în bucăţi şi pune-le într-o formă rotundă de plăcintă, cu diametrul de 22cm. Stropeşte-le cu apa de flori de portocal şi apa de trandafiri şi presară deasupra stafidele.
Intr-o crăticioară, dă în clocot smântână şi laptele. Toarnă acest amestec peste bucăţile de ciocolată puse într-un bol şi lasă-le 1 minut.
Intre timp, bate ouăle, zahărul şi coaja de lămâie împreună, cu un tel. Amestecă în bolul cu smântână şi lapte pentru a topi ciocolata, apoi toarnă lichidul treptat peste amestecul de ouă, în timp ce continui să amesteci cu telul.
Toarnă această compoziţie peste croissante, pentru a le înmuia complet. Acoperă-le cu folie lasă-le la înmuiat cel puţin 30 de minute. Coace budinca 40-45 de minute, până când devine aurie, umflată, iar crema s-a stabilizat. Presară deasupra zahăr pudră şi serveşte-o cât e caldă.
Budinca cu ciocolata alba si stafide
Pofta buna!