Budinca cu ciocolata alba si stafide

Printeaza

Budinca cu ciocolata alba si stafide din: croissante, apa de flori de portocal, apa de trandafiri, stafide, smantana, lapte, ciocolata alba, oua, zahar, coaja de lamaie, zahar pudra.

Ingrediente: Budinca_cu_ciocolata_alba_si_stafide

  • 6 croissante
  • câte 1 linguriţă apă de flori de portocal şi apă de trandafiri
  • 25g de stafide
  • 170ml de smântână pentru frişca
  • 200ml de lapte integral
  • 100g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi
  • 4 ouă mari
  • 175g de zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • zahăr pudră, pentru presărat deasupra

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Rupe croissantele în bucăţi şi pune-le într-o formă rotundă de plăcintă, cu diametrul de 22cm. Stropeşte-le cu apa de flori de portocal şi apa de trandafiri şi presară deasupra stafidele.

Intr-o crăticioară, dă în clocot smântână şi laptele. Toarnă acest amestec peste bucăţile de ciocolată puse într-un bol şi lasă-le 1 minut.

Intre timp, bate ouăle, zahărul şi coaja de lămâie împreună, cu un tel. Amestecă în bolul cu smântână şi lapte pentru a topi ciocolata, apoi toarnă lichidul treptat peste amestecul de ouă, în timp ce continui să amesteci cu telul.

Toarnă această compoziţie peste croissante, pentru a le înmuia complet. Acoperă-le cu folie lasă-le la înmuiat cel puţin 30 de minute. Coace budinca 40-45 de minute, până când devine aurie, umflată, iar crema s-a stabilizat. Presară deasupra zahăr pudră şi serveşte-o cât e caldă.

Budinca cu ciocolata alba si stafide

Budinca_cu_ciocolata_alba_si_stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.