Budinca cu cirese

Printeaza

Budinca cu cirese din: chifle, oua, unt, zahar, pesmet, sare, cirese.

Ingrediente:Budinca cu cirese

  • 4 chifle sau 1 franzela mica
  • 4 oua
  • 2 linguri cu unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cu pesmet
  • sare
  • 1 kg cirese

 

Mod de preparare:

Se curata painea de coaja, se inmoaie in apa rece, se stoarce bine si se pune in castron adanc. Se freaca energic cu galbenusurile, un praf de sare, zaharul si 1 lingura cu unt. Cand arata ca o crema se adauga albusul batut spuma, se omogenizeaza usor si se incorporeaza ciresele fara samburi.

Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet si se rastoarna amestecul. Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste cand s-a racit, taiata felii sau romburi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.