Budinca cu crema de ou
PrinteazaBudinca cu crema de ou din: unt, miere, melasa, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, lapte de migdale, frisca de soia, vanilie, amidon.
Pentru pudding:
- 175 g unt
- 4 linguri miere
- 1 lingură melasă neagră
- 175 g zahăr brun
- 3 ouă, bătute
- coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- 175 g făină cu factor de creştere
- 1/2 linguri lapte de migdale
Pentru cremă:
- 250 ml friscă de soia
- 250 ml lapte de migdale
- seminţele de la 1 baton vanilie
- 5 gălbenuşuri
- 50 g zahăr tos
- 1 linguriţă amidon fără gluten
Mod de preparare:
Unge cu unt un bol de 1 litru şi toarnă mierea şi melasa. Cu ajutorul telului electric combină untul, zahărul, adaugă ouăle şi încorporeaază-le pe rând, omogen.
Adaugă coaja de lămâie, făina şi încorporează le delicat. Diluează compoziţia cu laptele.
Toarnă compoziţia în bol şi nivelează suprafaţa. Acoperă bolul cu hârtie de copt dublă şi apoi cu folie de aluminiu. Leagă cu sfoară şi aşază bolul într-un vas umplut cu apă fierbinte pănâ la jumătate şi fierbe 2 ore.
Pentru a prepara crema de ou, încălzeşte laptele, frişca lichidă şi vanilia până când ies aburi.
Intre timp, într-un bol bate gălbenuşurile cu 2 linguri zahăr şi amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu. Pune crema la fiert şi lasă să fiarbă la foc mic 3-4 minute, până când se îngroaşă.
Pofta buna!