Budinca cu crenvursti
PrinteazaBudinca cu crenvursti din: faina, oua, ulei, crenvursti, sos de rosii, sare, piper.
- 250 g făină
- 500 ml apă minerală
- 4 ouă
- 4 linguri ulei
- 1 praf de sare
- 10 crenvurşti
- 500 g smântână
- 100 ml suc de roşii
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Combini apa minerală cu ouăle, uleiul, sarea şi, la final, încorporezi făina. Ţii aluatul la frigider 30 de minute, apoi coci clătitele.
Infăşori în fiecare clătită câte un crenvurşt, apoi aşezi un strat de clătite într-o tavă înaltă, unsă cu ulei. Combini smântână cu sucul de roşii, ouăle, sare şi piper, după gust.
Torni jumătate din smântână peste clătite, apoi aşezi un alt strat de clătite, torni restul de smântână şi presari caşcavalul. Dai tava la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!