Budinca cu lamai
PrinteazaBudinca cu lamai din: unt, faina, lapte, oua, zahar, portocale, lamai, pesmet.
- 60 g unt
- 60 g făină
- 150 ml lapte fiert
- 6 ouă
- 70 g zahăr pudră
- câte o lingură portocale şi lămâi zaharisite şi tăiate mărunt
- unt şi pesmet fin pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Laptele şi untul se pun la fiert într-o cratiţă. Când dă în clocote, se adaugă toată făina odată, amestecându-se cu o lingură de lemn, până când se dezlipeşte de cratiţă.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească pe jumătate, se adaugă unul câte unul gălbenuşurile, amestecând mereu, apoi zahărul şi câteva bucăţi de portocale şi de lămâie zaharisite.
La urmă se pun albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor. Această compoziţie se toarnă într-o formă de budincă unsă cu unt, tapetată cu pesmet fin şi se coace la aburi 30 de minute.
Se serveşte cu sos de ciocolată.
Pofta buna!