Budinca cu mango
PrinteazaBudinca cu mango din: ienibahar, cardamom, cuisoare, scortisoara, vanilie, lapte, zahar, mango, lime, fulgi de cocos, fulgi de agar agar, menta, fructul pasiunii.
- 4 boabe de ienibahar
- 4 păstăi de cardamom
- 1 baton de scorţişoară
- 3 cuişoare
- 1 păstaie de vanilie
- 2 conserve de 400 ml lapte
- 200 g de zahăr
- puţin ulei de floarea-soare
- 1 mango bine copt
- zeama de la 1/2 lime
- fulgi de cocos prăjiţi
- 2 bucăţi fructul pasiunii
- frunze de mentă
- 4 linguri fulgi de agar agar
Mod de preparare:
Zdrobeşte uşor boabele de ienibahar şi păstăile de cardamom cu un sucitor, apoi pune-le într-o cratiţă mare. Adaugă restul de condimente, laptele de cocos şi 140 g de zahăr.
Dă totul în clocot la foc mic şi lasă să fiarbă timp de 5 minute. Răceşte amestecul şi refrigerează-l peste noapte.
Unge 4 forme ceramice de budincă de 200 ml cu puţin ulei. Pune restul de zahăr, bucăţile de mango şi zeama de lime într-un robot de bucătărie şi pasează-le până obtii un piure.
Strecoară piureul într-o cratiţâ, presară deasupra 1 lingură de fulgi de agar agar şi lasă deoparte 5 minute sau până când fulgii de agar agar s-au dizolvat.
Amestecă şi dă piureul în clocot la foc mic, apoi fierbe-l 3-5 minute, amestecând ocazional, până când piureul se ingroasa puţin. Împarte-l în mod egal în forme pregătite şi refrigerează-l cel puţin 2 ore
sau până când este complet stabilizat.
Strecoară laptele infuzat într-o cratiţă şi aruncă toate condimentele rămase. Presară deasupra fulgii de agar agar şi lasă deoparte 5 minute, până când aceştia se dizolvă. încălzeşte laptele la foc mic 3-5 minute, amestecând ocazional.
Imparte-l în mod egal în formele pregătite şi refrigerează-l cel puţin 4 ore sau peste noapte.
Pentru a servi, aşază baza formei într-un recipient cu apă fierbinte timp de circa 10 secunde, apoi răstoarnă desertul pe o farfurie.
Aşază deasupra bucăţi mici de mango, câteva seminţe de fructul pasiunii şi puţină mentă, apoi presară fulgii de cocos de jur împrejurul farfuriei.
Budinca cu mango
Pofta buna!