Budinca cu mar si scortisoara
PrinteazaBudinca cu mar si scortisoara din: agar-agar, lapte de migdale, zahar de mesteacan, mere Reinette, scortisoara.
- 2 g agar-agar
- 500 ml lapte de migdale
- 100 g zahăr de mesteacăn
- 2 mere Reinette
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Curăţaţi merele, îndepărtaţi sâmburii, tăiaţi-le în bucăţi. Puneţi-le într-o cratiţă împreună cu scorţişoara şi ţineţi Ia foc mic 15 minute, asemenea compotului. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească.
Turnaţi laptele, zahărul şi agar-agar într-o cratiţă. încălziţi totul.
Indată ce amestecul e gata să dea în clocot, faceţi focul mic şi lăsaţi aşa 1 minut, amestecând întruna. Luaţi de pe foc şi împărţiţi în pahare de sticlă, umplându-le jumătate. Lăsaţi să se răcească, apoi ţineţi cel puţin 2 ore la frigider.
După ce preparatul s-a întărit, acoperiţi cu compot şi puneţi iar la frigider până în momentul servirii.
Pofta buna!