Budinca cu marmelada
PrinteazaBudinca cu marmelada din: unt, paine, marmelada, oua, lapte, frisca, miere.
- 40 g unt, înmuiat
- 10 felii pâine albă
- 4 linguri marmeladă de portocale sau gem
- 3 ouă, bătute
- 250 ml lapte
- 50ml frişcă lichidă
- coaja răzuită de la 1 portocală
- 3 linguri miere sau sirop
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/160 C.
Unge fiecare felie de pâine cu unt pe o parte şi apoi unge 5 felii cu marmeladă pe cealaltă parte. Aşazâ deasupra celelalte felii, ca să faci sandvişuri, taie-le pe jumătate şi aşazâ-le în vasul rezistent la cuptor.
Bate ouăle cu laptele şi frişca şi toarnă deasupra. Poţi adăuga deasupra puţină marmeladă. Aşază vasul la bain mărie şi dă la cuptor 35-45 minute, până când se rumeneşte şi se pătrunde.
Pofta buna!