Budinca cu melasa la abur
PrinteazaBudinca cu melasa la abur
Acest desert dulce poartă şi numele de „budincă Rochester” sau chiar „budincă patriotică”. Ultima denumire provine din perioada blocadei continentale, impuse Marii Britanii asupra importurilor din Europa, în timpul războaielor lui Napoleon, de la începutul secolului XIX, deoarece toate ingredientele folosite la prepararea desertului proveneau din coloniile britanice.
Budinca se pregăteşte din făină amestecată cu un agent de dospire, unt, zahăr, un ou si lapte. Aluatul se îndulceşte cu sirop de porumb sau melasă, apoi se pune într-un bol metalic sau de porţelan, uns cu grăsime şi se fierbe pe aburi până la două ore. Se răstoarnă din formă şi se serveşte cu sirop de porumb cald sau cu o cremă de ou.
O variantă modernă, disponibilă în comerţ, .este budinca ambalată într-un recipient de plastic, care se prepară în câteva minute, în cuptorul cu microunde.
O altă variantă înlocuieşte melasa cu marmelada, sosul cu care se serveşte fiind preparat din marmeladă încălzită. Budinca scoţiană urney pudding este tot o variantă a acestei budinci, melasa fiind înlocuită cu gem de culoare roşie, amestecat cu aluatul, astfel încât budinca coaptă să aibă un aspect marmorat.