Budinca cu nectarine si vanilie
PrinteazaBudinca cu nectarine si vanilie din: piersici sau nectarine coapte, zahăr brun tos, păstaie de vanilie, unt, zahar pudra, oua, făină cu agent de creştere.
Ingrediente:
- 6 piersici sau nectarine coapte, tăiate în jumătăţi si fără sâmburi
- 4 linguriţe cu vârf de zahăr brun tos (tip demerara)
- 1 păstaie de vanilie, crestată pe lungime si cu seminţele scoase
- 125 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 2 ouă mari, ecologice
- 125 g făină cu agent de creştere
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C/treapta 4 la cel pe gaz. Puneţi piersicile într-o cratiţă, împreună cu zahărul demerara, seminţele de vanilie şi 4 linguri de apă.
Fierbeţi totul timp de 5 minute, apoi plasaţi ingredientele într-un vas termorezistent, bine uns cu unt şi tapetat cu făină.
Bateţi laolaltă untul, zahărul pudră şi ouăle, până ce obţineţi o compoziţie spumoasă şi uşoară. Adăugaţi făina, amestecaţi bine şi turnaţi aluatul peste piersici.
Introduceţi vasul în cuptorul preîncălzit şi coaceţi timp de 45 de minute. Scoateţi din cuptor şi serviţi adăugând fie o cremă fierbinte, fie un desert rece (precum îngheţata de vanilie sau creme fraîche).
Budinca cu nectarine si vanilie
Pofta buna!