Budinca cu nuca de cocos rasa
PrinteazaBudinca cu nuca de cocos rasa din: oua, lapte, unt, cocos, zahar.
- 3 oua
- 2 linguri lapte
- 50 g unt
- 80 g nuca de cocos rasa
- 50 g| zahar
Ingrediente sos : 1 lingurita cu varf de coaja rasa de portocala, 2 linguri smantana dulce, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata cu lapte, 1 lingura lichior, frunze de menta (pentru decorat), unt .
Mod de preparare:
Se pun intr-un castron untul si zaharul si se freaca bine de tot. Se adauga 2 gălbenuşuri, nuca de cocos rasa, laptele si la , urma se incorporeaza, amestecand usor, 3 albusuri batute spuma.
Se incinge cuptorul la 200oC si se pune un vas cu apa (plin pe jumatate), pentru bain- marie.
Se ung 4 forme mici (de budinca), se toarna in ele compozitia (pana la 1 cm de la margine) si se pun in vasul cu apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba circa 30 de minute.
Se fierbe coaja de portocala in putina apa circa 3 minute si se scurge intr-o strecuratoare.
Se pune ciocolata pe foc mic, se lasa sa se topeasca si apoi se adauga lichiorul, smantana dulce si coaja de portocala.
Se rastoarna budincile pe farfurii, se toarna peste ele sosul de ciocolata si se decoreaza cu frunze de menta.
Pofta buna!