Budinca cu oua si telemea

Printeaza

Budinca cu oua si telemea din: oua, pesmet, faina, orez, marar, ceapa, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Budinca cu oua si telemea

  • 8 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri orez
  • 1 legătură mărar verde
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 100 g telemea de oaie şi vacă
  • 3 linguri ulei
  • 1 căpăţână mare de salată verde

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert orezul, între timp se amestecă ouăle întregi cu salata verde tăiată fâşii, telemeaua dată pe răzătoarea mică, ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt, mărarul tocat fin, pesmetul, uleiul, făina şi se condimentează cu sare şi piper.

La final se pune orezul fiert şi răcit.

Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Deasupra se presară puţină telemea răzuită mărunt. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.