Budinca cu oua si telemea
PrinteazaBudinca cu oua si telemea din: oua, pesmet, faina, orez, marar, ceapa, usturoi, sare, piper.
- 8 ouă
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură făină
- 4 linguri orez
- 1 legătură mărar verde
- 4-5 fire ceapă verde
- 2 fire usturoi verde
- sare
- piper
- 100 g telemea de oaie şi vacă
- 3 linguri ulei
- 1 căpăţână mare de salată verde
Mod de preparare:
Se pune la fiert orezul, între timp se amestecă ouăle întregi cu salata verde tăiată fâşii, telemeaua dată pe răzătoarea mică, ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt, mărarul tocat fin, pesmetul, uleiul, făina şi se condimentează cu sare şi piper.
La final se pune orezul fiert şi răcit.
Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Deasupra se presară puţină telemea răzuită mărunt. Se dă la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!