Budinca cu paste, pui si mazare
PrinteazaBudinca cu paste, pui si mazare din: penne sau alte paste scurte, piept de pui, boabe porumb dulce din conservă, mazăre fiartă, caşcaval, telemea, smântână, gălbenuşuri, sare, piper alb măcinat, margarină, pesmet.
Ingrediente:
- 300 g penne sau alte paste scurte
- 1 piept de pui
- 1 lingură boabe porumb dulce din conservă
- 150 g mazăre fiartă
- 200 g caşcaval
- 100 g telemea
- 200 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- sare
- piper alb măcinat
- 1 lingură margarină
- 1 lingură pesmet
Mod de preparare:
Fierbi pieptul de pui în apă cu sare, apoi îndepărtezi pielea şi oasele şi tai carnea fiartă în fâşii. Fierbi pastele în supa de pasăre rămasă, urmând instrucţiunile de pe ambalaj.
Intr-un castron, baţi gălbenuşurile cu smântână, brânza mărunţită, 1/2 din caşcavalul ras, piper şi sare după gust.După ce s-au răcit pastele, le amesteci împreună cu carnea de pui, boabele de porumb şi mazărea.
Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu margarină şi tapetat cu pesmet. Presari deasupra restul de caşcaval şi introduci vasul în cuptor, pentru aproximativ 40-45 de minute.
Budinca cu paste, pui si mazare
Pofta buna!